Introductiemiddag ouders Jongste Jeugd op 9 maart

Nieuws Jeugd 23-2-2022 |

Afgelopen periode heeft de TC regelmatig de terugkoppeling van ouders mogen ontvangen dat ze het leuk zouden vinden wat meer van het hockeyspel te begrijpen. Enerzijds om zich meer in de hockeybeleving van hun kinderen te kunnen verplaatsen, maar ook om enthousiast gemaakt te worden voor het oppakken van taken zoals coach, scheidsrechter (spelbegeleider) en/of team manager. Onze ervaring leert, dat ouders die vaak enthousiast zijn graag iets willen betekenen voor onze club, maar dat de stap om zo’n rol op te pakken vaak te groot is door het ontbreken van (praktische) hockey ervaring.

Om deze drempel te verkleinen en ouders op een leuke interactieve manier kennis te laten maken met de hockeysport, houden we op Pollux op woensdag 9 maart een introductiemiddag. Het doel van deze middag is, naast plezier maken, om ouders wegwijs te maken in het hockey spel. Dit doen we aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Korte introductie van ons nieuwe jeugdplan ‘Het Gele Koord’;
  • Uitleg van de (basis) spelregels;
  • Hoe coach je een team op een leuke, leerzame manier;
  • Afsluiting met friet voor jong en oud!

Deze middag wordt verzorgd door enthousiaste TC-leden die hun sporen hebben verdiend in één of meerdere van deze onderwerpen. De middag start om 16:30 en zal rond 18:00 uur afgelopen zijn. De bedoeling is dat ouders actief mee doen, dus sportkleding aan!

We zouden het leuk vinden als broers, zussen, vrienden, opa’s en oma’s komen kijken en ervaren hoe leuk het op Pollux is.

We hopen op veel actieve ouders die samen met hun kind het veld op kunnen stappen en ervaren wat hockey is op de gezelligste club van de regio!

Met vriendelijke groet,

De Technische Commissie