Funkey hockey (4 - 6 jr)

Heb je een grote broer of zus, buurjongen of buurmeisje, neefje of nichtje, kennis of ouder die hockeyt en kun jij niet wachten om óók met een stick het veld op te gaan? Goed nieuws, dat hoeft ook niet! Je kunt al vanaf 4 jaar met ons meedoen op de woensdagmiddag bij Funkey hockey. Dan gaan we samen op een hockeyveld lekker bewegen en hockeyspelletjes doen. Zien we je snel?

Voor wie
Vanaf 4 jaar* mag je al het hockeyveld op! Elke woensdagmiddag lopen er kleine hockeytoppers rond op de velden van VMHC Pollux. Niet alleen de O8- en de O9-teams zijn aan het trainen, maar ook als 4- en 5-jarige kun je je op het veld vermaken als voorbereiding op het echte hockey. Wanneer je vóór of op 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar wordt, dan stroom je door naar de Jongste jeugd en ga je ook wedstrijden spelen.

Wanneer
Iedere woensdagmiddag, met uitzondering van  de schoolvakanties, zien we elkaar op het hockeyveld en gaan we lekker samen bewegen en spelen van 16.30 tot 17.30 uur. 

Opzet training 
Pollux biedt tijdens de funkeytrainingen een afwisselend programma waarin plezier en bewegen centraal staan! Funkey is op verschillende speelse en plezierige manieren kennismaken met sport, spel, samenwerken en hockey. We rennen door een om de hoepels, duwen met stokken ringen voort, rollen en vangen ballen, knotshockeyen en stampen als olifanten of springen als kikkers. Bij sommige oefeningen komt ook de echte hockeystick eraan te pas! Fun in bewegen is key, Funkey!
 
Hockeyuitrusting
Vanaf de jongste jeugd (6 jaar*) is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en van scheenbeschermers tijdens de wedstrijden en trainingen verplicht. Funkey kids (tot 6 jaar*) hoeven echter nog geen bitje of scheenbeschermers te dragen. Je hebt wel een stick nodig, maar deze is ook te leen. En verder zijn hockeyschoenen handig, omdat je dan minder snel uitglijdt. Maar gewone sportschoenen zijn ook goed. Voor de proeflessen kun je sowieso een stick lenen en volstaan gewone sportschoenen. Als je lid wordt van onze club, dan kun je deze alsnog zelf regelen.

Locatie
Onze hockeyvelden liggen in de groene Broekpolder. Ons adres is VMHC Pollux, Kooikersweg 4 in Vlaardingen.

Contributie
Wil je weten wat de contributie is om te gaan Funkey hockeyen bij Pollux? Kijk dan in het contributieoverzicht. Ook vind je op deze pagina meer informatie over financiële steun vanuit de gemeente mocht het lastig zijn om de contributie op te hoesten.

Funkey hockey iets voor jou?
Wil jij samen met papa of mama een keertje komen kijken? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeflesjes. Na je aanmelding neemt Nina Figee contact met je op om je verder te informeren.  


Meer weten?
Op de pagina Praktische informatie vind je in de handleiding voor nieuwe leden uitgebreide informatie over wat je nodig hebt voor hockey en hoe het hele hockeyseizoen voor verschillende leeftijden verloopt. Heb je nog andere vragen? Neem ook dan contact op met Nina Figee!

*) Peildatum voor het vaststellen van de leeftijd is 1 oktober van het lopende bonds- c.q. competitiejaar.