Trimhockey (volwassenen)

Heb je vroeger gehockeyd en begint het weer te kriebelen? Of heb je nooit eerder gehockeyd, maar lijkt het je een leuk spel? En vind je het prettig om de weekenden vrij te houden? Dan is Trimhockey misschien iets voor jou.

Voor wie 
De groep trimhockeyers op de maandagavond is een bonte verzameling van mannen en vrouwen, (oud-) hockeyers en beginners in de leeftijd variƫrend van 30 tot 70 jaar. Als je aan deze groep deelneemt, is het belangrijk dat je, ongeacht je hockeyervaring, het doel van trimhockey niet uit het oog verliest: gezellig met elkaar hockeyen en ieders niveau respecteren. Voor dames is er ook de optie om zich aan te sluiten bij een dames-trimmersgroep die op de woensdagochtend traint. Dan train je alleen en speel je geen competitie.

Wanneer
Beide trimmersgroepen hockeyen 1x per week. De gemixte trimmersgroep traint/speelt 1,5 uur op de maandagavond van 20.15 tot 21.45 uur: de ene week wordt er getraind en de andere week doe je op dit tijdstip mee aan de Rijnmond competitie (lees verder voor meer informatie). De dames-trimmersgroep traint wekelijkse 1 uur op de woensdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur.

Opzet training
Je begint de training met een warming-up. Vervolgens ga je in tweetallen een balletje overslaan. Ben je nieuw en heb je geen hockeyervaring? Dan krijg je eerst 1-op-1 uitleg. Na het inslaan doe je gedurende een klein uurtje technische en tactische oefeningen. Iedere training sluiten we af met een partijtje. Daarbij gaat het vooral om het spelen en laten spelen en is winnen niet het belangrijkste.

Derde helft/koffiemoment & activiteiten
Na de training op maandagavond begint de derde helft in het clubhuis onder het genot van een drankje. En halverwege het seizoen organiseren we een mid-year party. Een feestje door trimmers voor trimmers, ouders van jeugd, (oud-) Pollux-leden en vrienden van vrienden. Tevens sluiten we ieder seizoen traditiegetrouw af met een etentje ergens in Vlaardingen. Iedereen op de fiets, lekker eten en daarna de kroeg in. Ook bij de dames-trimmersgroep staat gezelligheid voorop en drinken we na de training gezellig koffie en thee met elkaar in het clubhuis.

Hockeyuitrusting
Als je een doorgewinterde hockeyspeler bent, is wel bekend waar je hockeyuitrusting aan moet voldoen. Maar als je nieuw bent in de sport, dan is dit wat je tenminste nodig hebt: tijdens het hockeyen is het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) en scheenbeschermers verplicht. Ook heb je een stick nodig en hockeyschoenen. Voor de proeflessen kun je een stick lenen en zijn gewone sportschoenen ook goed. Als je lid wordt van onze club, dan kun je deze alsnog zelf regelen.

Rijnmond-competitie
Eens in de 2 weken speel je tijdens de trainingsavond een wedstrijd in de Rijnmond competitie met respect voor eenieders niveau. Dan breng je het geleerde in de praktijk en spelen we wedstrijden tegen regiotrimmers in de Rijnmond competitie: HCS (Schiedam), Evergreen (Maassluis), HCR (Rotterdam) en andere teams uit de regio Rotterdam.

Locatie
Onze hockeyvelden liggen in de groene Broekpolder. Ons adres is VMHC Pollux, Kooikersweg 4 in Vlaardingen.

Contributie
Wil je weten wat de contributie is om te gaan hockeyen bij de Trimmers van Pollux? Kijk dan in het contributieoverzicht. Ook vind je op deze pagina meer informatie over financiƫle steun vanuit de gemeente mocht het lastig zijn om de contributie op te hoesten.

Trimhockey iets voor jou?
Spreekt Trimhockey je aan? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeftrainingen. Na je aanmelding neemt Han Goei, Rachel van Ewijk of Erik-Jan Helderop contact met je op om je verder te informeren.


Meer weten?
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.