Onze betrokken vrijwilligers

Op VMHC Pollux zijn vrijwilligers actief die met groot enthousiasme veel werk voor de club verzetten. Dankzij hun inzet beleven alle leden veel hockeyplezier en blijft Pollux organisatorisch en recreatief draaien. Kom je een van onze commissies versterken? Alle hulp ā€“ ook kleine beetjes ā€“ is welkom!

Op de pagina Vacatures staat een actueel overzicht van alle functies en taken waar we nog mensen voor zoeken.

Technische Commissie
De TC is het kloppend hart binnen een hockeyvereniging. Het team geeft uitvoering aan het hockeytechnisch beleid dat in overleg met het bestuur wordt vormgegeven. In de praktijk komt dit neer op de invulling van trainers (en indien van toepassing ook coaches), de indeling van alle jeugd- en seniorenteams, de aansturing van de scheidsrechterscommissie, de invulling van het Train-de-trainersprogramma, het beheer en de uitgifte van de veldhockeymaterialen, de vervullen van de rol van wedstrijdsecretariaat voor veldhockey en zaalhockey, en de coƶrdinatie van de jongste jeugd. De TC is op zoek naar diverse vrijwilligers die enkele van deze belangrijke activiteiten op zich willen nemen. Contactpersoon: Astrid van der Staaij.

Accommodatiecommissie
Houd je meer van doen dan van vergaderen. Dan is er volop werk bij de accommodatiecommissie, zodat het clubhuis en het terrein op orde blijven en waar nodig verbeterd worden. Dat kan, zowel op structurele als op incidentele basis. In een roulerend rooster worden terugkerende activiteiten opgenomen, zoals groenonderhoud, klussen rondom en aan het clubhuis, bladblazen, opruimen en schoonmaken en ramen zemen. Contactpersoon: Marc Lunet.

Jongste-jeugdcommissie
De jeugd heeft en is de toekomst voor onze hockeyvereniging. De voornaamste taken van deze commissie zijn het verwelkomen van nieuwe leden op de vereniging, aanspreekpunt zijn voor ouders/verzorgers met vragen en het organiseren van activiteiten van de jongste jeugd. Contactpersoon: Nina Figee.

Barcommissie
Bij Pollux werken wij met een vaste groep barmensen (jeugdleden die tegen een vergoeding de reguliere diensten draaien). Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die deze groep willen ondersteunen zodat onze klanten met een blij gevoel ons clubhuis verlaten. Contactpersoon: Danielle van den Bogaard.

CoCo (evenementencommissie)
Ben jij jong en kun jij en wil jij iets organiseren voor jouw hockeyclub? Dan ben jij binnen de CoCo commissie op de juiste plek. Wij zoeken leden vanaf de B-jeugd die iets gaafs willen doen voor de hockeyclub. CoCo is de organisatie achter CoCo Paasdag, De Griezelnacht, Het CD feest en De PubQuiz. Andere ideeƫn, andere feesten? Meld je aan bij de CoCo en doe mee. Contactpersoon: Max ten Broek.

Communicatiecommissie
Ben je de razende reporter met een focus op lokale media of heb je juist kennis van sociale media? Ben jij ook van mening dat goede communicatie essentieel is voor het goed en plezierig functioneren van onze vereniging en wil je daar graag een bijdrage aan leveren? Meld je aan bij de nieuwe communicatiecommissie om de in- en externe communicatie verder te ontwikkelen. Contactpersoon: Natasja van Straten.

Financiƫle Commissie
Heb je iets met cijfers en wil je op de achtergrond en in je eigen tijd je bijdragen leveren? Of kun je adviseren over financiƫle en fiscale zaken? De financiƫle commissie kan je hulp gebruiken. Contactpersoon: Edwin Smit.

Sponsorcommissie
Centraal staat het werven en het onderhouden van contact met sponsors en partners. Komend seizoen worden nieuwe activiteiten voor en door de sponsors ontwikkeld. Welk commercieel- en of organisatietalent wil meedenken hoe we gezamenlijk winst kunnen creƫren voor club en sponsors? Contactpersoon: Peter Helderop.

Sportiviteit- & Respectcommissie
Dit is een nieuw op te richten commissie ter bevordering van de sportieve en respectvolle mentaliteit en cultuur binnen Pollux. Activiteiten die hieronder vallen zijn het opzettten van een verkiezing voor de sportiviteitsprijs, het actief adviseren van teams over sportief gedrag, regelmatige aanwezigheid op en rond de velden tijdens wedstrijden van jongste jeugd/junioren en senioren. Contactpersoon: Eric van Reeuwijk.

Vrijwilligerscommissie
Onze vereniging draait op de inzet van onze vrijwilligers, een belangrijke groep mensen die we graag zien groeien. De vrijwilligerscommissie is een verse, nieuw te starten commissie, die zich gaat bezighouden met het enthousiasmeren van leden en het werven van vrijwilligers. Heb jij ideeƫn hoe we deze belangrijke groep mensen kunnen blijven enthousiasmeren? Vind je het leuk om creatieve acties op te zetten en uit te voeren om nieuwe vrijwilligers te trekken en om de actieve vrijwilligers de aandacht en begeleiding te geven die ze verdienen? Meld je dan aan voor deze nieuwe commissie! Contactpersoon: Eric van Reeuwijk.

Overige taken
Buiten de commissies om zijn er ook nog een aantal activiteiten waar we nog diverse vrijwilligers voor zoeken: Contact onderhouden met Vlaardingen in beweging (VIB). Dat is de sportmakelaar tussen de gemeente en de diverse sportverenigingen. Hockey kan zich hier in de kijker spelen door het organiseren van clinics, deelname aan wijksport toernooien. Jaarlijks samen met VIB het schoolhockeytoernooi voor Vlaardingse scholen helpen organiseren. Contactpersoon: Eric van Reeuwijk.