Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 15 maart 2020

Hieronder vinden jullie alle actuele informatie rondom corona en de protocollen waar we ons aan moeten houden. Daarnaast zullen we jullie regelmatig via de app, website, mail en social media corona-updates blijven geven.


CORONAMAATREGELEN

Leden t/m 26 jaar

Zoals jullie inmiddels al wel weten, mogen vanaf 3 maart alle leden t/m 26 jaar weer hockeyen. Dit met inachtneming van dezelfde regels als die tot nu toe voor de jeugd tot 18 golden, dus:

 1. Het clubhuis blijft dicht (dus ook de toiletten en douches), wat betekent dat er geen ruimte is om te verkleden, dus zorg dat je in hockeytenue aankomt.
 2. Aankomst 5 minuten voor de aanvang van de training.
 3. Je komt alleen om te trainen of om een onderlinge wedstrijd te spelen. Daarna direct het Pollux complex verlaten (dus geen – zelf meegebrachte - drankjes na afloop op het terras) en geen samenscholing op het complex of daarbuiten (parkeerplaats).
 4. Geen toeschouwers bij de onderlinge wedstrijden (hoe jammer dat ook is!).
 5. Als je niet op het veld bent bewaar je 1,5 meter afstand.
 6. Zorg dat je – zolang die regel nog geldt – vóór 21.00 uur thuis bent.
 7. Voor alle teams geldt dat er qua begeleiding niet meer dan 2 volwassenen bij een training aanwezig mogen zijn. Bij een onderlinge wedstrijd zijn dat er in totaal 2.
 8. We mogen vooralsnog geen competitie spelen.

Leden vanaf 27 jaar

Per 16 maart mogen volwassenen vanaf 27 jaar ook weer in groepjes van maximaal 4 personen trainen, mits zij onderling 1,5 afstand houden. Dit betekent dat je ook tussentijds de groepjes niet kan wisselen. Wel mogen er wel meerdere groepjes van 4 op een veld staan met voldoende afstand tussen iedere groep.


Gevolgen voor nauw contact van iemand met positieve testuitslag

Volgens de GGD (bron- en contactonderzoek) moeten alle spelers die in contact hebben gestaan met een medespeler die positief is getest op corona 5 dagen in quarantaine en dan getest worden of 10 dagen in quarantaine. In het laatste geval hoef je je niet te laten testen, tenzij je klachten krijgt in die periode. Dan moet je je wel laten testen. 

Teams waarin iemand positief is getest mogen niet trainen of deelnemen aan wedstrijden. Deze mogen - rekening houdend met de incubatietijd - pas worden hervat na 6 dagen met een negatief testbewijs (testresultaat niet ouder dan 24 uur) of na 14 dagen (in het geval dat iemand niet wenst te testen). Wanneer iemand weer kan deelnemen aan trainingen/wedstrijden kan dus per persoon verschillen. 

Direct testen nadat iemand anders uit het team positief getest is heeft absoluut geen zin! (Behalve als een persoon klachten heeft.) 

Ons dringende advies aan alle teams is om je in geval van positieve testuitslagen aan deze maatregelen te houden.

Voor meer informatie kijk op de website van het RIVM. 


Clubhuis

Toegankelijkheid clubhuis
Het clubhuis moet van overheidswege dicht. Het is alleen toegankelijk voor noodzakelijk toiletgebruik, EHBO/AED-kits en het halen/terugbrengen materialen. Voor de rest is het clubhuis dicht! Ook als het regent. Houd je in het clubhuis aan de voorgeschreven looprichtingen.

Kleedkamers
Er kan niet gedoucht worden.

Luifel/voorportaal
Het gedeelte onder de luifel bij de ingang is afgesloten. Dit is de ingang naar de kluizen voor materialen.

Kluizen
Kluizen voor materiaal (ballen, keeperstassen) zijn toegankelijk. Maximaal 1 persoon per team haalt de spullen op.

Toiletten
De toiletten zijn beperkt open en dus alleen toegankelijk bij hoge nood. De sleutel kan via de looproute worden opgehaald bij de bar en daar ook weer worden afgegeven na gebruik. Je krijgt – samen met de sleutel – een reinigingsmiddel en doekje, waarmee je de wc-bril, de kraan en de handvatten van de deur even moet schoonmaken na gebruik van het toilet. Maximaal 2 personen tegelijkertijd aanwezig op toilet.

Drank en consumpties
Er worden geen drank of consumpties verstrekt.

Trainingen (jeugd en jongste jeugd)

Brengen/halen
Vriendelijk doch dringend verzoek aan de ouders om niet op de parkeerplaats te blijven hangen en zoveel mogelijk te carpoolen en de kinderen bij toerbeurt te brengen/halen.

Registratie van personen van 18 jaar en ouder verplicht
Bij binnenkomst op ons complex is registratie voor personen van 18 jaar en ouder (trainers) verplicht (dit kan online of via de QR-code). Bij de hoofdingang van ons complex kun je een QR-code scannen ten behoeve van je registratie en aangeven dat je op dat moment op het complex bent en klachtenvrij bent.

Trainingen
Kom maximaal 10 minuten voor je training naar Pollux. Ga pas het veld op als het vorige team is vertrokken. Gebruik je eigen materialen (ook hesjes: iedereen heeft een eigen hesje). Als de training klaar is, verlaat je meteen het veld en zo snel mogelijk ons complex.

Ouders/verzorgers mogen niet naar de trainingen van hun kind(eren) komen kijken. Alleen trainers mogen aanwezig zijn op het complex. De trainers halen de kinderen op bij het hek en brengen hen daar aan het eind van de training weer terug.

Sporters die klaar zijn met hun eigen training moeten zo snel mogelijk ons complex verlaten.

Er kan niet gedoucht worden.

Veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder.
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
 • Schud geen handen.

Vragen?
Heb je nog vragen? Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected].