Corona

Voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2020

We zijn blij dat we weer volop kunnen hockeyen en dit willen we natuurlijk graag zo houden! 

Hieronder vinden jullie alle actuele informatie rondom corona en de protocollen waar we ons aan moeten houden. Daarnaast zullen we jullie regelmatig via de app, website, mail en social media corona-updates blijven geven.

Houd je aan de regels! Voor jezelf, de ander(en) en de club! Maar bovenal wensen we jullie allemaal heel veel hockeyplezier!

We willen geen politieagenten op ons complex en ook geen BOA’s! Laten we er dus met z’n allen voor zorgen dat de mensen die coronaverantwoordelijken zijn zich niet als zodanig hoeven op te stellen en het hen niet moeilijk maken. Het veld is groot genoeg, dus er is voldoende ruimte om rondom het hele veld de wedstrijd te bekijken. Als we met ons allen onze eigen verantwoordelijkheid nemen, dan hoeft het bestuur geen vervelende maatregelen te nemen. Dus…. op naar een mooie sportieve en gezonde competitie!

Met sportieve groet,

Het bestuur van VMHC Pollux

CORONA-UPDATE VANAF 9 SEPTEMBER 2020

Om in het nieuwe seizoen weer volop van start te kunnen gaan met hockey zijn de coronamaatregelen nader aangescherpt. 

Bezoekers

Geen volledige bezoekersregistratie 
Vooralsnog gaan we binnen VMHC Pollux bezoekersregistratie (online of via QR-code) niet volledig invoeren; mogelijk alleen op dagen dat we verwachten dat er meer mensen komen dan de toegestane 250

Voor de thuiswedstrijd tegen HCS gaan we vooraf registreren à la Thé Dansants, zodat we weten wie er komen en hoeveel mensen er komen. We zullen dit tijdig aan de leden communiceren en natuurlijk ook aan HCS.

Zie hieronder voor meer informatie over de coronamaatregelen die gelden bij VMHC Pollux.

In het clubhuis en op het terras

Toegankelijkheid clubhuis
Het clubhuis is alleen toegankelijk voor het bestellen/afhalen bij de bar, noodzakelijk toiletgebruik, EHBO/AED-kits en het halen/terugbrengen materialen. Voor de rest is het clubhuis dicht! Ook als het regent. Houd je in het clubhuis aan de voorgeschreven looprichtingen. 

Bar
De weg naar en van de bar is voorzien van dranghekken: ingang via de ene schuifpui en uitgang via de andere schuifpui. Bij de bar is een bestel-/betaalpunt (gelijk betalen bij bestellen dus) en afhaalpunt voor drank. Eten kan buitenom opgehaald worden via het zijraam met het bonnetje. Het bestelnummer wordt omgeroepen. Hou 1,5 meter afstand ook in de wachtrij.

Openingstijden bar
De bar is alleen in het weekend open tijdens wedstrijden. De bar gaat 1 uur voor de eerste wedstrijd open en 1 uur na de laatste wedstrijd dicht. Dit betekent dus tot nader order geen evenementen, na-de-training-borrels, bbq’s o.i.d. op ons complex. De bar gaat evt. alleen open op vooraf bij de Barcommissie aangevraagde activiteiten zoals oefenwedstrijden. In overleg wordt dan bezetting geregeld en afspraken gemaakt over aantallen, bestellingen en tijden.

Vraag: wat te doen na de trainingen? 
Vanaf heden is het voor de teams niet meer mogelijk om na de training een drankje te drinken. De bar blijft doordeweeks dicht en elk team moet na de training direct naar huis. 

Kleedkamers
De kleedkamers zijn na de trainingen doordeweeks ’s avonds en na de wedstijden op zondag door maximaal 4 spelers tegelijk te gebruiken. Bij wedstrijden gaan eerst de tegenstanders douchen en dan het eigen team.

Bestuurskamer en tenten 
De bestuurskamer is in principe dicht. Teambesprekingen vinden buiten in de tenten plaats, want geen van de ruimtes binnen is groot genoeg om met ca. 20 man met 1,5 meter afstand te vertoeven. Het is niet de bedoeling dat er na de wedstrijd/trainingen drankjes en hapjes in de tenten worden genuttigd. Ook het in de tenten plaatsen van bankjes en/of tafels is niet toegestaan. 

Neem verder bij regen vooral een paraplu mee en warme kleding die je na de wedstrijd over je sportkleding aan kunt trekken als je moet wachten om te douchen. 

Overige vergaderingen/besprekingen moeten worden aangemeld via [email protected]. Deze vinden plaats met maximaal 6 personen of er wordt duidelijk aangeven hoe de 1,5 meter binnen gehandhaafd gaat worden.

Luifel/voorportaal
Het gedeelte onder de luifel bij de ingang wordt afgesloten. Dit is de ingang naar de kluizen voor materialen. Als hier veel mensen staan is 1,5 meter afstand niet te waarborgen voor degenen die naar binnen moeten. Dit ging afgelopen weekend echt niet goed, vandaar dat we die ruimte ook visueel gaan afscheiden.

Kluizen 
Kluizen voor materiaal (ballen, keeperstassen) zijn toegankelijk. Maximaal 1 persoon per team haalt de spullen op. 

Toiletten
De toiletten zijn beperkt open en dus alleen toegankelijk bij hoge nood. De sleutel kan via de looproute worden opgehaald bij de bar en daar ook weer worden afgegeven na gebruik. De looproute naar het toilet is dus dezelfde als die naar de bar. Dat wil zeggen dat je gewoon in de rij gaat staan en ook weer om de sleutel terug te brengen weer in de rij gaat staan. Je krijgt – samen met de sleutel – een reinigingsmiddel en doekje, waarmee je de wc-bril, de kraan en de handvatten van de deur even moet schoonmaken na gebruik van het toilet. Maximaal 2 personen tegelijkertijd aanwezig op toilet.

Terras
Het is niet toegestaan te staan op het terras. Het terras wordt voorzien van bartafels en bankjes (maximaal 4 personen, gele band in het midden van de bankjes en de tafel en hou 1,5 meter afstand). Er staan er nu 10, dus het terras is toegankelijk voor maximaal 40 personen

Trainingen en thuiswedstrijden

Trainingen
Kom maximaal 10 minuten voor je training naar Pollux. Je blijft maximaal 60 minuten na de training op Pollux. Als de training gereed is verlaat je meteen het veld. Ga pas het veld op als het vorige team is vertrokken. Gebruik je eigen materialen (ook hesjes: iedereen heeft een eigen hesje).

Wedstrijden
Bij de jeugd heeft ieder team 2 corona-ouders die verantwoordelijk zijn voor de handhaving van de 1,5 meter langs de lijn; voor zowel de ‘eigen’ ouders als ook voor de ouders van de tegenstanders. Zij zijn als zodanig herkenbaar als gele-hes-drager. Teams die dit niet goed regelen lopen het risico dat de wedstrijden daarna zonder publiek moeten worden gespeeld. 

Bij de seniorenteams worden 2 spelers benoemd als coronaverantwoordelijken. Zij zijn in het bezit van een gele hes en geven die aan 2 van hun toeschouwers, met het verzoek of zij tijdens de wedstrijd het uit- en thuispubliek willen aanspreken op het houden van afstand. Aan het eind van de wedstrijd nemen zij de gele hes weer in en zorgen ervoor dat hij gewassen is voor de volgende thuiswedstrijd.

Los van de corona-verantwoordelijken van ieder team zullen we ook als bestuur zichtbaar/herkenbaar op het complex rondlopen en de noodzakelijke interventies gaan plegen, mocht dat nodig zijn. Tijdens het weekend kan/mag er nog wel een drankje bij de bar kan/mag worden gehaald in tegenstelling tot na de trainingen, maar we zullen kritisch kijken naar het gedrag rondom en na de wedstrijd.

Publiek is maximaal 30 minuten voor de wedstrijd aanwezig op het complex. En blijft maximaal 60 minuten na een wedstrijd op Pollux. Publiek >18 jaar staat op 1,5 meter van elkaar. Spreekkoren of zingen is niet toegestaan. Als de wedstrijd afgelopen is, verlaat je als team meteen het veld.

Voor spelers geldt: geen line-up, shake hands of huddle >18 jaar. Alle spelers >18 jaar houden 1,5 meter afstand, ook in/rondom de dug-out en bij rustmomenten. Gebruik je eigen materialen. Neem je eigen bidon mee, vullen doe je zelf.

Begeleiding >18 jaar houdt 1,5 meter afstand. Naast de dug-out staan bankjes waar 2 personen op kunnen zitten voor de begeleiders van het team. Overige begeleiders en toeschouwers moeten achter het hek blijven staan.

Scheidsrechters hebben een eigen fluitje.

Op advies van de KNHB wordt geen gezamenlijke lunch na de wedstrijd van D1 en H1 meer aangeboden zoals we die kennen. Wel zullen we ervoor zorgen dat binnen de richtlijnen na de wedstrijd van D1 en H1 iets eetbaars uitgeserveerd wordt. 

Uitwedstrijden

Bij gezamenlijk vervoer per auto >13 jaar wordt iedereen dringend verzocht een mondkapje te dragen. Mocht een lid van Pollux namelijk besmet raken, bestaat anders de kans dat het gehele team in quarantaine moet en niet kan trainen of spelen.

Er zijn een aantal clubs die zonder publiek spelen! Laat dus 1 van de ouders van het team vooraf informeren of publiek toegestaan is, dus kijk ook even op de website van de tegenpartij.

Verzamelen bij uitwedstrijden: om het in- en uitlopend ‘verkeer’ op de club te reduceren, verzamel bij de Shell of op een andere plek, bijvoorbeeld bij de McDonalds, maar in ieder geval niet op of bij Pollux. 

Inachtneming van Protocol Verantwoord Sporten
Om de hygiënemaatregelen van het RIVM (zie hieronder) op alle sportcomplexen op te kunnen volgen, hebben NOC*NSF en de sportbonden een algemeen geldend sportprotocol geschreven, dat ook bij het RIVM getoetst is. Dit Algemeen Protocol Verantwoord Sporten blijft van kracht. Het is belangrijk dat we binnen Pollux daadwerkelijk handelen naar dit protocol en ervoor zorgen dat er tijdens activiteiten op de club iemand aanwezig is die namens de Pollux toezicht houdt op de juiste werkwijze. Dit staat ook in het sportprotocol beschreven.

Iedereen mag weer op de normale manier sporten en er is tijdens het sporten geen sprake meer van een afstandsbeperking (1,5 meter). Ook mogen de clubhuizen (incl. horeca) weer open en zijn toeschouwers toegestaan. Bovendien hoeven jeugd tot 18 jaar ook buiten het veld geen afstand tot elkaar te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder moet dat buiten het veld wel.

Nauw contact tussen Gemeente Vlaardingen en Pollux
Op dit moment kijken we kritisch naar het coronaprotocol, zoals we dit voor de zomer opgesteld hebben. We zullen dit protocol – in overleg met de KNHB en de gemeente Vlaardingen – verder aanscherpen waar nodig om ervoor te zorgen dat het complex van Pollux coronabestendig is én blijft. Bij Pollux is onze voorzitter, Adka van Osnabrugge, het aanspreekpunt voor de gemeente Vlaardingen.

Veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
  • Schud geen handen.
Vragen?
Heb je nog vragen? Je bereikt ons het makkelijkst via [email protected].