Informatie voor nieuwe leden, trainers, spelers en begeleiders

Coronamaatregelen
Zolang de coronamaatregelen nog van kracht zijn, vind je op deze speciale corona-webpagina een duidelijk overzicht van wat dit betekent voor de trainingen, competitie en evenementen. 
 
Nieuwe leden
Als je voor het eerst gaat hockeyen, dan heb je waarschijnlijk een hoop vragen. Welke uitrusting heb ik, of heeft mijn kind, bijvoorbeeld nodig, hoe ziet het hockeyseizoen eruit en hoe groot zijn de teams? Maar ook is het prettig om iets te weten over de gebruiken voor of na een wedstrijd. We hebben een korte handleiding voor je. Daarin lees je meer. Ter ondersteuning van de spelers doen we ook een beroep op ouders. Wil je hierover meer weten? Kijk dan verder op deze webpagina.

Trainers
Ga je training geven aan een (jongste) jeugdteam? Hartstikke leuk! Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen vind je hieronder een aantal belangrijke punten waar we je vragen op te letten tijdens het training geven. Ook vind je handige tips hoe je een betere trainer kunt worden.

Spelers en ouders/verzorgers
Als je een teamsport uitoefent, is het prettig als er duidelijke afspraken zijn over wat je van elkaar mag verwachten. En wat je trainer van je verwacht. En hoe het 't komende seizoen verder reilt en zeilt.

Coaches en teammanagers
De coaches van jeugdteams zijn veelal ouders/verzorgers van spelers. Zij begeleiden de kinderen tijdens de hockeywedstrijd. Als coach draag je zorg voor de veldopstelling, geef je aanwijzingen aan de spelers en bepaal je wie er gewisseld gaat worden. Ook ben je het aanspreekpunt voor de trainers. Naast een coach heeft elk team ook een manager. Deze coƶrdineert de taken die verder bij een goed verloop van het hockeyseizoen komen kijken, zoals het communiceren van verzameltijden voor de wedstrijden aan ouders, het regelen van invallers en van toernooien aan het einde van het seizoen. Zowel de manager als de coach zijn contactpersoon voor het wedstrijdsecretariaat of de Technische Commissie van Pollux. 

Spelbegeleiders Jongste Jeugd
Bij de wedstrijden van de Jongste Jeugd staat het spelplezier voorop. Tijdens deze wedstrijden spreken we dan ook niet van 'scheidsrechters' maar van 'spelbegeleiders'. Bij elke wedstrijd neemt een ouder de rol van spelbegeleider op zich, en zo ook bij de tegenstander. Als spelbegeleider fluit je de wedstrijd, maar leg je tegelijkertijd de regels uit aan de kinderen. Soms leg je ook het spel even stil en vraag je de spelers bijvoorbeeld zich meer te verspreiden. Verstand van hockey is voor deze rol niet nodig. Bij de jongere kinderen staat het spelplezier voorop!

Ook je hockeykennis- en ervaring inzetten voor de club?
Heb je zelf hockeyervaring of voldoende kennis van het spel, en vind je het leuk om een team of trainer te begeleiden, laat het ons dan weten. Onze spelers kunnen niet zonder de inzet van sportieve ouders! Stuur een mail naar [email protected].